2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

Burokėlių ir avinžirnių mišrainė

 
 
Ši mišrainė tiks ne tik paprastai dienai, bet ir Kūčių vakarienei.

Jums reikės
 
1/2 stiklinės avinžirnių,
1 burokėlio,
1 svogūno,
1-2 česnako skiltelių,
kalendros lapelių (arba maltos kalendros sėklų),
truputį granatų sirupo,
aliejaus (naudojaus alyvuogių),
druskos ir pipirų mišinio.

  Avinžirnius užmerkite ir mirkykite apie 12 val. Po to ant silpnos kaitros apie gerą pusvalandį dar juos virkite.
  Burokėlius suvynioję į foliją iškepkite orkaitėje (apie 1.5val.). Tai geriausia daryti, kai dar ką nors joje kepate. Jei nenorite kepti- burokėlius galite virti.
  Svogūną supjaustykite plunksnelėmis, jas perpjaukite dar per pusę ir kepkite su aliejumi. Kai svogūnai taps skaidrūs suberkite smulkiai supajustytą česnaką. Kepkite kol svogūnas gražiai pagels. Česnakas pagelsti neturėtų. Leiskite svogūnams atvėsti.
  Per tą laiką nulupkite ir supjaustykite burokėlius trikampėliais. Kaip greitai tai atlikti? Supjaustykite burokėlius griežinėliais. Tuos griežinėlius pavertę perpjaukite per pusę ir toliau jau gausis, kad pjaustote tas puseles kampu- trikampiais. Na, jei tai per sunku, galite pjaustyti kaip tik norite.
  Sumaišykite kartu atvėsusius avinžirnius su burokėliais (jų turėtų būti maždaug po lygiai). Sudėkite svogūnus ir smulkintus kelendrų lapelius (ar maltas kalendros sėklas) užberkite dar druskos ir pipirų. Apšlakstykite granatų sirupu. Jei reikia užpilkite dar trupučiu aliejaus.
 
Šią mišrainę galite ruošti ir su nekeptu  svogūnu. Tik tuomet naudokite mėlyną svogūną (jo imkite tik 1/3) ir nedėkite visai česnako.
Abiem būdais paruoštos salotos yra labai skanios.

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: dėkoju savo draugei Vidai už šias egiptietiškas salotas ir už pietus :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą