2013 m. gruodžio 6 d., penktadienis

Įdaryti kiaušiniai

   Grįžtu į lietuvišką virtuvę ir dalinuosi su jumis įdarytų kiaušinių receptais. Visais tais, kuriuos ir pati dažnai ruošiu.

Kumpiu įdaryti kiaušiniai
 

Jums reikės
4- 5 kiaušinių,
2-3 cm. pločio karšto rūkymo kumpio gabalėlio,
labai mažo svogūno (nebūtinai),
krapų,
5 pipirų mišinio,
majonezo,
truputį druskos.
 
  Kietai išvirtus kiaušinius atvėsinkite. Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir pakepkite su trupučiu sviesto ar aliejaus.Svogūnus taip pat atvėsinkite.
  Atvėsusius kiaušinius nulupkite ir perjaukite per pusę. Kumpį sumalkite ar labai smulkiai supjaustykite kubeliais (man skaniau, kai kumpis malamas ar trinamas specialiu blenderiu). Sumalkite kartu ir kiaušinių trynius. Įdėkite 1 v.š. majonezo, įberkite pipirų ir smulkintų krapų. Viską gerai išmaišykite. Masė turėtų būti grietinės tirštumo. Jei ji per tiršta, įdėkite dar majonezo. Paragaukite ar nereikia šiek tiek druskos.
 Įdarykite kiaušinių puseles. Prie kiaušinių atskirai pateikite majonezo.
Įdarui galite naudoti ir šalto rūkymo kumpį ar rūkytą dešrą. Tik tuomet druskos tikriausiai visai nereikės dėti, nes toks kumpis ir taip dažnai būna sūresnis. 
 Kad kiaušinai "neslankiotų" po lėkštę į ją šiek tiek įberkite supjaustytų salotų, o ant jų viršaus sudėkite kiaušinius. Papuoškite ružavais pipirėliais ar pipirnių daigais.

Fermentiniu sūriu įdaryti kiaušiniai

Jums reikės
4- 5 kiaušinių,
fermentinio sūrio, šiek tiek daugiau nei bus trynių,
petražolių,
5 pipirų mišinio,
raudonosios (saldžios) paprikos miltelių,
majonezo,
jei reikės, truputį druskos.

  Išvirtus ir atvėsintus kiaušinius nulupkite ir perjaukite per pusę. Fermentinį sūrį sutrakuokite, išėmę kiaušinių trynius sutrinkite ir sumaišykite su sūriu. Įdėkite šiek tiek majonezo, suberkite pipirus ir smulkiai supjaustytas petražoles (be paprikos miltelių). Įberkite truputį druskos. Išmaišykite ir paragaukite ar nieko netrūksta. Įdaras turi būti grietinės tirštumo.
Šiuo įdaru įdarykite kiaušinius. Ant viršaus užberkite raudonosios paprikos miltelių.
Šalia pateikite ąsotėlį su majonezu.

Krevetėmis įdaryti kiaušiniai

Jums reikės
4- 5 kiaušinių,
saujelės nedidelių krevečių (galite naudoti šaldytas ar esančias sūrime),
šiek tiek svogūno arba poro (labai mažai),
krapų,
5 pipirų mišinio,
majonezo,
truputį druskos.

  Kietai išvirtus ir atvėsintus kiaušinius nulupkite ir perjaukite per pusę. Kiaušinių trynius sutrinkite, sumaišykite su smulkintomis krevetėmis (atšilusiomis, perplautomis ir nuspaustomis) ir smulkiai supjaustytais krapais, svogūnu arba poru. Įdėkite šiek tiek majonezo, suberkite pipirus, druską.         Išmaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta. Įdaras neturi būti skystas.
 Šiuo įdaru įdarykite kiaušinius.

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Jums reikės
4- 5 kiaušinių,
6- 10 vnt. konservuotų šprotų (priklausomai nuo šprotų dydžio),
5 pipirų mišinio,
majonezo,
jei reikės, truputį druskos.

  Su kiaušinais elkitės taip, kaip aprašyta viršuje esančiuose receptuose. Išimtus iš konservų dėžutės šprotus išdėliokite ant popierinio rankšliuosčio, tam, kad susigertų aliejaus perteklius.  Nuo šprotų nutraukite uodegėles ir pelekus. Šprotus sutrinkite šakute. Atskirai sutrinkite trynius. Viską sumaišę, įberkite pipirus ir įdėkite truputį majonezo. Paragaukite ar nieko netrūksta. Šiuo įdaru įdarykite kiaušinių puseles.
  Vietoje šprotų galite naudoti bet kokią kitą karšto rūkymo žuvį. Ją galite paskaninti smulkintais krapais.

Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
 

 
   Taip įdarant kiaušinius jums prireiks šiek tiek daugiau laiko. Tačiau tikrai verta pabandyti. Šių kiaušinių skonis- tobulas! Tokius kiaušinius aš ruošiu didžiosioms šventėms, tuomet jau paruošti džiovinti grybai keliauja prie silkės, įdarytiems kiaušiniams. ir kas lieka- padažui prie įdaryto karpio. Žinoma džiovintų grybų ir svogūnų kiekiai būna daug didesni nei dabar aprašysiu.

Jums reikės
4- 5 kiaušinių,
3-5 džiovintų baravykų (priklausomai nuo jų dydžio),
labai mažo svogūno,
sviesto kepimui,
5 pipirų mišinio,
majonezo,
truputį druskos.

   Grybus užpilkite šaltu vandeniu, kad jie apsisemtų ir palikite geram pusdieniui mirkti. Jei jie ne jūsų rinkti ir džiovinti, išmirkusius grybus perplaukite šaltu vandeniu, kad pasišalintų galimos žemės. Grybus virkite tame pačiame vadenyje kuriame ir mirkėte. Tik vandenį nupilant į puodą pažiūrėkite ar ant dugno nėra žemių. Jei reikia verdant vis įpilkite vandens. Grybus reikėtų virti apie valandą.
  Išvirtus grybus atvėsinkite. O vėliau sumalkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite su sviestu, kol jis taps skaidrus, ar net truputį pagels. Sudėkite maltus grybus, šiek tiek druskos, pipirų mišinio ir dar truputį pakepę atvėsinkite. Į atvėsusią masę įdėkite sutrintus trynius, labai nedaug majonezo ir viską gerai išmaišę įdarykite kiaušinius.
 Šalia pateikite majonezo.
 
Sudėtingumas: nesudėtinga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą