2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Cukinijos su vištienos gabaliukais

  

  Lengvas patiekalas, kurio norisi prisidėti į lėkštę vis daugiau. Man patinka, kad jį galima ruošti ir su keptos vištienos likučiais. Kažkas yra pasakęs, kad prancūzės nevengia antrą dieną pateikti tos pačios vakar keptos vištienos. Bet jos ją pateikia visiškai kitaip, nei valgėte vakar. Žinoma, skaniausia yra ne vakarykštė vištiena, bet ką tik iškepta.

Jums reikės
2 puselių nedidelių vištienos krūtinėlių,
1 jaunos cukinijos,
1/2 stikl. konservuotų kukurūzų,
2- 4 česnako skiltelių,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
druskos, 
5 pipirų mišinio.

  Vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite su alyvuogių aliejumi 3- 4 min.. Sudėkite smulkintą česnaką ir dar kepkite apie 2 min. Sudėkite supjaustytą cukiniją, įberkite truputį druskos ir pipirų, uždenkite dangčiu ir kepkite kartais pamaišydami kol cukinijos beveik suminkštės. Suberkite kukurūzus ir dar kelias minutes pakepkite. Cukinijos neturėtų būti visiškai minkštos, jos turėtų išlikti šiek tiek trąškios.
  Jei norite, baigiant kepti galite užberti smulkintų kalendros ar petražolių lapelių. O vietoje pipirų mišinio galite naudoti jums patinkančius prieskonius vištienai. 


  Dar vienas variantas mėgstantiems rytietišką skonį. Baigiant kepti į keptuvę įpilkite 2 v.š. sojos padažo.



Sudėtingumas: vidutinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą